Spis tren plei deg glad

spisdegglad@gmail.com

Telefon 977 99 603

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Made by Charlie Media

 

Blogg

Slik holder du blodsukkeret stabilt

August 7, 2018

 

Føler du deg sliten og uopplagt på ettermiddagen? Får du lyst på søtsaker før middagen eller til kvelds? Se hvordan du holder blodsukkeret stabilt og dermed unngår overspising og søthunger.

 

Et stabilt blodsukker er - for de fleste av oss - selve nøkkelen til å spise sunt og klokt. Med et stabilt blodsukker, holder du søtsuget borte. Du har mer stabilt og godt humør, husker bedre og er godt rustet for å ta kloke avgjørelser. Også innen matveien.

 

Ønsker du å holde blodsukkeret stabilt hele dagen, er mat og drikke ditt viktigste våpen.

 

Start med frokost - neppe noe nytt?

Frokosten hjelper deg først og fremst. Ved å spise innen det har gått én time fra du står opp, vil du stabilisere blodsukkeret ditt som har gått noe ned i løpet av natten.

 

Lunsj og middag legger du kanskje allerede inn i dagsplanen din. Dessverre er ikke det nok. Det som virkelig gjør susen, er måltidene mellom frokost og lunsj og mellom lunsj og middag.

 

To mellommåltider

Der bør du legge inn to små måltider - for eksempel på cirka 100 kilokalorier hver. 

 

Jeg har stor forståelse for at det kan gå i glemmeboken. Det gjør det også for meg. Jeg kan glemme det, fordi jeg sitter opptatt i en jobb. Eller det kan være vanskelig å få til mellom møter, eller i et møte.

 

Reddende engler

Personlig har jeg funnet redningen. For meg er det TR90 sjokoladebar. Den deler jeg opp i to - og spiser en mellom frokost og lunsj og den siste mellom lunsj og middag.

 

Baren inneholder nøye tilpassede mengder karbohydrater, fett og proteiner. Ja, det er faktisk å regne som en proteinbombe. I tillegg er den stappfull (nesten) av A-vitaminer.

 

Tar bort søtbehovet

På toppen av den hele smaker den usedvanlig godt. I hvert fall synes jeg det. Og den tar bort søtbehovet mitt.

 

Jeg tar den halve baren gjerne sammen med en kopp te. Da får jeg selve godfølelsen. Hvis du ikke har tid til en tekopp, anbefaler jeg at du drikker et glass vann til.

 

Vil du vite mer om barene? Send en melding HER.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Arkiv
Please reload

Følg oss
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon