Spis tren plei deg glad

spisdegglad@gmail.com

Telefon 977 99 603

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Made by Charlie Media

 

Blogg

Derfor er løping min favorittøvelse - få fem tips til hvordan du blir en jogger uten å få skader også netter fylte 50!

June 6, 2019

Løping - eller jogging - er den mest effektive treningsformen du kan utføre. Samtidig er det kanskje den som troner øverst på lista over aktiviteter som fører til skader. Få mine fem tips til hvordan du blir en superjogger uten å skade deg også etter at du har fylt 50!

 

 I fint driv på Storesand på Skjærhalden - en av mine favoritt-turer langs Skjærgården.

 

Jeg har løpt hele livet. Eller trent, vel og merke. For som liten var jeg en skikkelig sofagris og veide langt over normalen.

 

Men som 6-7-åring startet jeg å gå på skøyter. Det ble min lidenskap. Min passion. Og jeg var dritgod, for å være ærlig. Helt til det brått tok slutt da jeg ble 18.

 

Elsker å trene - heldigvis

 

Etter det har jeg knapt hatt skøytene på beina, men treningsgleden har jeg heldigvis beholdt. Og mest av alt liker jeg å løpe.

 

Før - og det var før jeg fylte 50 jeg snakker om nå - løp jeg 4-5 ganger i uken. Minst to av øktene var intervaller, gjerne lange med moderat intensitet.

 

Jeg elsket det. Det er effektivt. Tidsbesparende. Gøy og slitsomt.

 

Når du blir over 50

 

Etter at jeg fylte 50, merker jeg at kroppen trenger lenger tid på å restituere seg. Derfor har jeg lagt om treningen og løper nå stort sett rolige turer med lav intensitet. Lytter til musikk (får oppdaterte spillelister av min kjæreste datter Tuva) og nyter hvert steg.

 

Så her kommer mine fem tips til hvordan du også kan bli glad i å løpe - selv om du er over 50 år - og uten at du får belastningsskader:

 

1. Start forsiktig. Med det mener jeg at du bør starte med rolige turer i snakketempo. Gå i motbakker, og løp rolig også nedover. Finn en god flyt, og ha gjerne musikk på øret.

 

2. Løp annenhver dag - og ikke to eller tre dager etter hverandre, spesielt hvis du er helt fersk. Da rekker kroppen å restituere seg mellom hver økt. PS Husk å spise og drikke rett etter at du er ferdig. Ikke vent til du har dusjet, ordnet deg og svart på ørten mail.

 

3. Løp på variert underlag. Skogsterreng er det beste, men det går fint å løpe på asfalt for de fleste så lenge du varierer og ikke løper for lenge på asfalt. 

 

4. Bytt sko minst én gang i året, og kjøp sko hos spesialister. Personlig elsker jeg Asics toppmodell Kayano og har brukt de i mange år. (Ikke de samme - nye to ganger i året).  Jeg har forsøkt med mange ulike modeller, men faller alltid tilbake på dem. De passer på ingen måte min mann, så finn sko som passer deg.

 

5. Vent med intervallene til du skal toppe formen - eller dropp dem helt. Jovisst, er intervaller super trening for å komme raskt i form. Men når du er over 50, kan du gjerne spare dem til du har behov. Eller kanskje utføre dem på sykkel i stedet?

 

PS Et ekstra lite tips på tampen: Tren forebyggende styrketrening. I alle våre løpeprogram får du også styrketrening som er skadeforebyggende.

 

Du finner våre løpeprogram ved å klikke på lenken HER

 

Lykke til!

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Arkiv
Please reload

Følg oss
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon