Spis tren plei deg glad

spisdegglad@gmail.com

Telefon 977 99 603

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Made by Charlie Media

 

Blogg

Mat er energi - og derfor trenger du fett

July 30, 2017

 

Mat er energi for kroppen. Det er bensinen du trenger for å fungere. Hvis du gir kroppen feil bensin over tid, er det ikke rart den streiker.

 

Kroppen trenger energi fra tre hovedkilder; fett, karbohdyrater og proteiner. I tillegg bør du unne den vitaminer, mineraler og antioksidanter i stort monn. I dette blogginnlegget, vil jeg først og fremst fokusere på fettets fortreffelighet.

 

To typer fettsyrer

Fett inneholder i hovedsak to typer fettsyrer; umettet og mettet fett. For å gjøre det enkelt, kan vi si at umettet fett er det sunne fettet og mettet fett er det usunne.

 

Vi trenger fett fordi det transporerer fettløselige vitaminer som vitamin A, E og D. I tillegg beskytter fetter indre organer.

 

Omega-3

Sunt fett inneholder Omega-3 og de er særdeles gunstige for helsen din. De virker positivt på blodårene og hjelper blodet gå raskere gjennom årene.

 

Omega-3 produserer ikke i kroppen din. Derfor bør du tilføre det på egenhånd, hver dag. Først og fremst gjennom mat som fet fisk eller nøtter. Du kan også ta tilskudd.

 

Det er først og frems de lange Omega-3 fettstoffene - også kalt EPA og DHA - som er mest gunstige. De kommer fra fisk.

 

Fiskefett er sunt

Fiskefettet reduserer mengden fettstoff i blodet. Dette fettstoffet kalles triglyserider. I tillegg motvirker fiskefett dannelse av blodpropper og sikrer normal vekst og utvikling av kroppen.

 

Den viktisge kilden til Omega-3 er fet fisk som laks, ørret, makrell og silt. Tran og kapsler kan være gode tilskudd å ta og en hasselnøtt inneholder 82 prosent sunt fett.

 

Utfordringen med fett er at det inneholder mange kalorier per 100 gram mengde mat. 

 

Slik dekker du dagsbehovet for Omega-3

  • Spis fet fisk to ganger per uke til middag

  • Spis fiskepålegg hver dag

  • Ta Omega-3 tilskudd

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Arkiv
Please reload

Følg oss
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon