Spis tren plei deg glad

spisdegglad@gmail.com

Telefon 977 99 603

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Made by Charlie Media

 

Blogg

Mat er medisin - men enkelte ganger er det ikke nok

March 29, 2018

Mat inneholder så mye vitaminer, mineraler, antioksidanter, fett, proteiner og karbohydrater at vi fint kan bruke det som medisin. Likevel er det sjelden nok.

 

Hvis du vil ned i vekt - samtidig som du vil føle deg frisk og opplagt - lønner det seg å spise forskjellig mat uken igjennom. Spesielt gjelder det middagsmåltidet - og kanskje også lunsjen.

 

Velg fisk, kjøtt og kylling

Ved å spise ulike matvarer som fisk, kjøtt, kylling, poteter, pasta, ris og ulike grønnsaker sørger du for at kroppen din får et rikt tilfang av det som er bra for den.

 

Med et såkalt variert kosthold, er risikoen for å holde forkjølelser og andre mindre alvorlige sykdommer unna, større. Også de alvorlige sykdommene som diabetes, hjerte- og karsykdommer og kreft er mindre agressive, hvis du spiser mat med gode ingredienser.

 

De fleste trenger tilskudd

Samtidig erfarer vi at det sjelden er nok. All verdens av gode matvarer, klarer ikke alltid å tilfredsstille kroppens behov for vitaminer, mineraler og andre godsaker.

 

Selv har jeg erfart at vitamintilskudd og Omega 3 holder forkjølelse og influensa unna, samt at det gir meg mer energi og overskudd. Før var jeg utslitt klokken ni om kvelden. Nå holder jeg fint til midnatt, hvis jeg vil.

 

God erfaring med tilskudd

Tilskuddet jeg velger å ta, inneholder 25 av de viktigste vitaminene og mineralene jeg trenger daglig. I tillegg tar jeg Omega 3, som bidrar til at opptaket av de andre vitaminene blir optimale. I perioder tar jeg i tillegg en ekstra dose grønn te - også i form av små kapsler.

 

Grønn te bidrar til økt forbrenning, og det kjenner jeg er bra for meg. Som 53-åring merker jeg at forbrenningen ikke akkurat er i sin peak season.

 

I perioder hvor jeg trenger mye, eller føler at jeg har litt ekstra behov, tyr jeg til en vitaminpille som virkelig gjør susen.

 

Frykter ikke piller

Jeg er sjele-glad for at jeg for noen år siden lot meg overtale til å ta tilskudd. Frem til en vinterdag for fire år siden, hadde jeg lyttet til norske såkalte eksperter som påsto jeg ikke trenger det, såfremt jeg spiser variert og sunt.

 

Jeg har spist variert og sunt hele livet - og var bombesikker på at jeg ikke behov for noe tilskudd. Det faktum at jeg sovnet foran TV´n klokken ni om kveldene forklarte jeg med trening, jobb, unger og mann.

 

Så dumt. Etter at jeg startet med kosttilskudd, har energinivået blitt langt mer stabilt og varer lenger. Er det noe du vil unne deg?

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Arkiv
Please reload

Følg oss
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon