Spis tren plei deg glad

spisdegglad@gmail.com

Telefon 977 99 603

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Made by Charlie Media

 

Blogg

Setter du deg selv opp for suksess?

October 8, 2017

 

Noen ganger slurver jeg med kostholdet. Det er irriterende, fordi det får så mange unødvendige negative konsekvenser.

 

Forleden skulle jeg holde en viktig presentasjon.  Jeg hadde sagt ja, selv om jeg visste jeg ikke hadde tid til å forberede meg slik jeg burde. Og jeg hadde sagt ja, til tross for at det var lenge siden jeg hadde snakket om nettopp dette temaet. Altså presentasjonen krevde i utgangspunktet gode forberedelser.

 

Den skulle holdes klokken 0900 en torsdag morgen, to timer fra huset mitt i Hønefoss.

 

Jeg satte meg ikke opp for suksess

Jeg fikk selvsagt ikke forberedt meg, slik jeg burde. Torsdagen sto jeg opp klokken 0615. Det var ikke god nok tid. Jeg halset av gårde med en varm termokopp i den ene hånden og macen i den andre.

 

Jeg kom fem minutter for sent. Brukte 10 minutter på å koble opp datamaskinen fordi jeg hadde glemt overgangen – og på toppen av det hele hadde jeg et blodsukker som mer enn skrek etter sukker.

 

Jeg gjennomførte presentasjonen, men den var ikke bra. Og med respekt å melde: Jeg kan ikke skylde på den stakkars hjernen min. For den hadde virkelig ikke fått det den fortjener.

 

Jeg vil sette meg opp for suksess

Egentlig har jeg bestemt meg for lenge siden at slik vil jeg ikke ha det. Jeg vil si ja til presentasjoner jeg har tid til å forberede meg til. Og nei, når det er for mye. Jeg vil sette av tid til forberedelser, og gjennomføre dem. Jeg vil stå opp i tide, spise frokost, dusje og reise slik at jeg har minst 10-15 minutter slingringsmonn.

 

For da fungerer hjernen min langt bedre.  Da husker jeg – høyst sannsynlig – overgangen til macen. Jeg klarer til og med å ta ting på sparket, når utforutsette hendelser dukker opp. Og jeg klarer å le av meg selv.

 

Gi hjernen det den fortjener

Derfor er det særdeles viktig å sette meg selv opp for suksess. Gi hjernen den føden den fortjener, slik at den klarer å be meg gjøre – og huske – det jeg har behov for.

 

Men hvordan i himmelens navn får vi det til? Det er jo så mange baller i luften hele tiden….

 

Nøkkelen er utvilsomt planlegging.

 

Og det trenger du ikke bruke lang tid på. Kanskje du bruker litt tid i begynnelsen, men når du er godt trent, går det unna i en fei.

 

Personlig pleier jeg – som du kanskje forstår med noen unntak – å sette av 10-15 minutter hver kveld for å forberede meg på morgendagen.

 

Siden jeg jobber med kommunikasjon og markedsføring for ulike bedrifter – jeg driver Charlie Media i tillegg til nettbutikken Spis deg glad -  er jeg mye på farten.  Derfor har jeg – med få unntak – alltid matpakke, drikkeflaske og noen ekstra mellommåltider i veska.

 

Når mat og drikke er på plass, går det sjelden skeis. Tror du det er verdt et forsøk?

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Arkiv
Please reload

Følg oss
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon