Spis tren plei deg glad

spisdegglad@gmail.com

Telefon 977 99 603

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Made by Charlie Media

 

Blogg

Slik kommer du i gang med løpetrening etter en lang vinter innendørs

March 27, 2019

 

Gleder du deg over lengre og lysere dager, og vil ta joggeskoene ut på asfalt og i i grønne lunger? Her får du fem tips til hvordan du kommer godt i gang med utetrening.

 

Hvis du primært har løpt på mølle, gått på elipsemaskin, vært på spinning og for det meste gjort inne-aktiviteter i vinter, bør du gi kroppen din anledning til å tilpasse seg utetrening sakte men sikkert.

 

For selv om du gjør de samme aktivitetene ute som inne, trenger muskulaturen tid til å venne seg til asfalt, grus og skogsterreng.

 

Gjør du overgangen klokt, vil du høyst sannsynlig unngå skader og vondter. I tillegg vil du ha langt mer igjen for treningen din.

 

Slik starter du utetreningen

 

1. Start forsiktig - hvis du er vant til å løpe 30 minutter på mølla, kan du fint løpe 30 minutter ute også. Men sørg for at tempoet er lavt og at du kan snakke underveis mens du løper

 

2. Kjøp gode sko. Det gjelder spesielt for deg som løper. Det er høy risiko for å pådra deg senebetennelser og vondter, hvis du starter utesesongen med gamle sko fra i fjor

 

3.  Hvis du sykler, start med rolige turer hvor du trår på lett gir. Hold igjen i motbakkene og la kroppen bli vant til å sitte på sykkelen ute igjen

 

4. Hvis du trener intervaller, kjør intervallene inne i et par uker til slik at kroppen har justert seg til utetrening

 

5. Når du har løpt og syklet ute i 2-4 uker, kan du sakte men sikkert øke både mengden og intensiteten på øktene dine. Det betyr at du kan trene lengre og med høyere puls

 

PS Er det lenge siden du har løpt og jogget, og vil komme i gang igjen? Vi har løpeprogram for nybegynner. Følg lenken her, og les mer.

 

PS2: Vil du bli en bedre løper enn du allerede er? Vi har løpeprogram for deg som har løpet en stund. Følg lenken her, og les mer.

 

Lykke til!

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Arkiv
Please reload

Følg oss
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon