Spis tren plei deg glad

spisdegglad@gmail.com

Telefon 977 99 603

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Made by Charlie Media

 

Blogg

Sunn middag: Spis deg glads variant av ovnsbakt kveite

May 1, 2018

 

 

Fisk er kanskje den raskest middagen du kan lage. Her får du oppskriften på Spis deg glads variant av ovnsbakt kveite med rotmos.

 

 

Ingredienser til fire personer

 

Fire kveite-koteletter

3 gulrøtter
1 løk

Grønne bønner, sukker-erter eller andre grønnsaker du liker

Rips - som du mikser med bønner, løk, sukker-erter og bacon

1 søtpotet

4 poteter

salt/pepper

Smør

Melk

Bacon i biter

1-2 fed hvitløk

 

Til sausen

Meierismør

Hvetemel

Salt/pepper

5 desiliter fiskekraft (vann og fiskefond)

2 desiliter melk

1 fedd hakket hvitløk

Gressløk - hakket

Sitronmelisse - revet

 

 

Slik gjør du det

Sett stekeovnen på 200 grader

 

Legg kveitestykkene i en panne. Pensle med olivenolje og ha på salt og pepper

 

Skrell poteter og søtpoteter. Skjær de i terninger (poteter i små terninger og søtpoteter i større terninger) og la de koke til de er gode og møre

 

Legg i en klatt smør (cirka 50 gram) og hell i cirka 1 desiliter melk i kjelen. Mos søtpotetene sammen med potene til det blir som en stappe

 

Fres baconbiter i en panne - tilsett løk og grønnsaker. La det surre i cirka fem minutter til det blir en herlig, smakfull blanding. Tilsett rips rett før servering

 

Sett pannen med kveite i stekeovnen i cirka 15 minutter. Unngå oversteking. Da blir fisken tørr

 

Sausen

Smelt smør. Tilsett to spiseskjeer mel til jevning. Rør godt. Tilsett fiskekraft, hvitløk, melk (eventuelt fløte), salt og pepper. Når sausen er kokt opp, kan du trekke kjelen til side og tilsette gressløk og sitronmelisse.

 

Serveres varmt.

 

 

Hvis du vil ned i vekt, deler du tallerkenen i tre deler. Den ene delen er halve tallerkenen. Her legger du grønnsakene. De to andre delene er en kvartdel av tallerkenen. I den ene kvarte delen legger du fisk og i den andre legger du mos av søtpoteter og poteter.

 

Passer utmerket med vann som drikke til hverdags. Dette er også selskapsmat som kan nytes med en god flaske italiensk vin som for eksempel Ripasso.

 

God appetitt!

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Arkiv
Please reload

Følg oss
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon