Spis tren plei deg glad

spisdegglad@gmail.com

Telefon 977 99 603

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Made by Charlie Media

 

Blogg

Jeg tvang kirurgen min til å spise

August 18, 2017

 

Uten mat og drikke, duger i hvert fall ikke kirurger. Derfor tvang jeg min til å spise før han satte kniven i meg.

 

Det er snart 11 år siden jeg ble lagt under kniven for å operere for total hamstringsruptur. Under en rulleskitur, tro jeg på en kongle, satte fast den ene skien og rev av alle musklene i bakside lår.

 

På det tidspunktet jobbet jeg som personlig trener og en av kundene mine var ortoped. En av Norges beste, heldigvis. Han tok saken i sine hender; sørget for MR-bilder og operasjon.

 

Slurver med matinntaket

Men selv om jeg visste at han var dyktig, visste jeg også at han slurvet med matinntaket. Han hadde ikke tid. Det var alltid noe som kom i veien. Dagene var for hektiske.

 

Jeg var livredd! Jeg ville ikke at han skulle åpne opp låret mitt på tom mage. Til det var beinet mitt verdt for mye.

 

Tvang kirurgen til å spise

Derfor tvang jeg ham til å spise, før han opererte meg. Eller kanskje ordet tvang er i sterkeste laget. Men jeg spurte ham i hvert fall om han hadde spist. Der jeg lå. I en viss form for rus. Før selve operasjonen.

 

Det er ikke bare kirurger som trenger mat for å prestere på topp. Dessverre er mitt inntrykk at for mange - både i helsevesenet og i andre yrker - svikter når det kommer til kosthold.

 

For lite fokus på mat

Av ulike årsaker, har ikke mat fokus. Ofte er det hensynet til effektivitet som trekkes frem.

 

"Vi har ikke tid, mellom møtene. Og overhodet ikke i møtene".

 

Er det slik på din bedrift også?

 

Min påstand er at effektiviteten hadde blitt større og feilene færre, med riktig mat til rett tid. Kommunikasjonen ansatte i mellom hadde i hvert fall vært bedre.

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Arkiv
Please reload

Følg oss
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon