Spis tren plei deg glad

spisdegglad@gmail.com

Telefon 977 99 603

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Made by Charlie Media

 

Blogg

Derfor bør eldre trene

September 1, 2017

 

Hvis du ikke har trent før du blir gammel, bør du starte umiddelbart!

 

Tror du at du er for gammel til å trene? Eller at det er for sent å starte? Vel, studier viser at eldre har stor nytte av å trene både kondisjon og styrke. Også de som aldri har trent.

 

Oppsiktsvekkende studier

De mest oppsiktvekkende resultatene er funnet gjennom studier fra USA. Blant annet viste en studie at eldre som trener styrketrening, har så godt effekt av treningen at enkelte av dem kastet rullestolen eller 12 ukers trening. Andre flyttet fra aldersinstitusjoner og hjem igjen, fordi de klarte hverdagslige oppgaver selv.

 

En av de mest kjente studiene fra USA - den såkalte Campbell-studien - viste at eldre som trener legger på seg muskelmasse, kvitter seg med fett og spiser bedre.

 

Øker livskvaliteten

I en artikkel på helsenorge.no slåes det også fast at eldre som trener, får i snitt tre år mer med god livskvalitet sammenlignet med de som er inaktive.

 

Da jeg jobbet som PT-ansvarlig på ELIXIA Hønefoss, trente en gruppe eldre sammen flere ganger i uken. De hadde ikke bare glede av å være spreke. De opplevde også et unikt sosialt felleskap. De stortrivdes sammen.

 

Finn en aktivitet du liker

Hva du bør trene, kan du velge selv. Finn en aktivitet du liker - gjerne sammen med andre hvis du trives med det. Gåturer, skiturer, sykling, spinning, svømming, roing og styrke anbefales.

 

Jeg kjenner eldre - godt over 80 år - som trener styrke. De har en kroppsholdning - og en holdning til livet for øvrig - det står respekt av og som jeg beundrer.

 

Styrketrening er bra fordi du blir sterkere. Og du får bedre balanse. Risikoen for fall blir mindre og du vil oppleve at matlysten øker. Det er i hvert fall min erfaring.

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Arkiv
Please reload

Følg oss
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon