Spis tren plei deg glad

spisdegglad@gmail.com

Telefon 977 99 603

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Made by Charlie Media

 

Blogg

Derfor bør du velge mat med sterke farger

June 2, 2017

 

Mat med farger er proppfulle av antioksidanter. Spiser du mat med farger hver dag?

 

Vitaminer, mineraler og antioksidanter er næringsstoffer som ikke gir energi. Likevel er de supernødvendige for oss. Uten dem fungerer ikke cellene våre optimalt.

 

Vitaminer, mineraler og antioksidanter bidrar til å skape hormonbalanse i kroppen vår. Det igjen hjelper kroppen med å beskytte oss mot sykdommer.

 

13 vitaminer er såkalt essensielle. Vi må spise dem - eller tilføre kroppen dem på andre måter - for eksempel gjennom sol-lys.  Vitaminene A, D, E og K er fettløselige og lagres i kroppen. Vitaminene C og B (åtte stykker i alt) er vannløselige og lagres ikke i kroppen.

 

De viktigste mineralene vi trenger er kalsium, jern, jod og kalium.

 

Beskytter oss

Antioksidanter beskytter cellene i kroppen vår mot såkalte frie oksygenradikaler. Det er stoffer kroppen produserer når den forbrenner energi.

 

Fordi vi utsettes for stress, forurensning og kjemikalier, produserer kroppen ofte større mengder frie radikaler enn vi klarer å kvitte oss med. Det kan føre til at cellene skades - og skadede celler kan føre til alvorlige sykdommer.

 

Det er derfor viktig at du spiser rikelig med antioksidanter. Helst gjennom maten. Men klarer du ikke å spise nok, bør du ta kosttilskudd.

 

 

Anbefalt dose

For å få i deg nok antioksidanter, anbefaler myndighetene at vi spiser minst fem om dagen. Det vil si fem porsjoner med frukt og grønnsaker hver dag, eller 500-750 gram. Klarer du det?

 

I tillegg er det viktig at du spiser fet fisk - eller tar Omega 3 - slik at opptaket ditt blir så bra som mulig.

 

Og lurer du på om du har høyt nok nivå av vitaminer i kroppen? Da kan du ta en blodprøve hos legen. Vi måler også ditt antioksidantnivå. Send oss en melding, hvis du vil måles.

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Arkiv
Please reload

Følg oss
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon